2012. ápr. 18.

Utolsó Time Zero

Egy kis kitérőm:) A történethez tartozik, hogy két és fél éve ellőttem az utolsó doboz Polaroid Time Zero filmem utolsó pár kockáját a Gödörben. Azok közül konkrétan ez volt az igazán utolsó, megsirattam még mielőtt ellőttem volna, mert tudtam, hogy nagyon fog hiányozni ez a film az életemből. Kicsit kárpótolt, hogy megviccelt ezzekkel a perzselő lángnyelvekkel, de azért az utolsó az mégiscsak az utolsó...különös érzelmi viszony alakult ki közöttünk. Sajnos nem sokáig, mert hazaérve valahogy elkeveredett. Úgy éreztem, mintha egy darabot kitéptek volna a szívemből: az utolsó, eltűnt az utolsó TimeZero-m...közben átalakítottuk, kipakoltuk, átpakoltuk, 50-szer kitakarítottuk a lakást, szétszedtem apró darabokra a szobát, de semmi. Úgy tűnt, örökre elhagytam az utolsót.
Ma reggel valamiért kitaláltam, hogy megkeresem az egyik régi Fotóművészet számot, amit átköltöztettünk az egyik szobából a másikba, melynek egyik cikke egy általam kedvelt fotós Polaroidjairól szólt. Ahogy kihajtottam a magazint, egy hátsó oldalnál nyílt ki, s meglepődve láttam, hogy a lapok közt ott van az utolsó Time Zero-m:))) Halvány gőzöm nincs, hogy és miért került oda, de azóta visszapakoltam a szívembe a hiányzó darabkát és ma, két és fél év után nyugodtan fogok aludni. Hahaha (persze nem, mert kb. egy éve nem alszom át egy éjszakát egészben, de azért jól hangzott;D..)
Annyira megörültem, hogy beszkenneltem és csináltam néhány nagyítást a vegyszer által megzabált részegységekről is, annak az időnek dedikálva, amikor még édesanyám után én is mikrobiológus akartam lenni;) (érdemes megnézni trekkerrel új ablakban full méretben, és szippantás mélyre...)

7 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. ...és csodák márpedig vannak:D....(u.i.: Csabinak van még egy 4x5"-es fekete-fehér Polaroidja, amelynek vegyszerfoltjait felnagyítva szinte katarzisba kerültem:D sajnos nem sikerült teljes méretben feltöltenem, de azért: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1257164464004&set=a.1030749803779.2007293.1076376209&type=3)

   Törlés
 2. gyönyörűek. különösen a középső. igazi hibaista alkotás :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nagyon érik már egy hibaista-úmt kooperáció;D;D...

   Törlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés