2010. nov. 18.

---8 megjegyzés:

 1. vöröslámpás negyedben jártál:D?
  szépek!

  VálaszTörlés
 2. Sajnos ilyenek voltak a fények. Azt hiszem éjszaka jobb az ilyeneket ff-filmre fotózni.

  VálaszTörlés
 3. szeritnem nagyon is jó ez így :) egyrészt mert élőben is ez a szín uralkodik, másrészt kifejezetten jól mutat a képeken az alexpós sejtelmességből leselkedő tartalom :)

  VálaszTörlés
 4. nahát, épp most csináltam éjszakai képeket én is. de még nem szeretem őket :)
  ne bánd a pirosat (vagy told el a csúszkát)

  VálaszTörlés
 5. érdekes világok.
  s az is érdekes, hogy mennnyi ideig tart megszeretni a képeinket. nekem néha évekig. fura dolog.

  VálaszTörlés
 6. itt nem a fények, inkább a film és így a színhőmérséklet döntő, ill. a szkenner. Nem tudom milyen filmet használtál, de szerintem nem amiatt lettek ilyen pirospozsgásak, hanem mert a szkenner "be lett csapva" - ez elég gyakran előfordul, mert csak a legprofibb szkennereknél minimalizálódik a színelcsúszás veszélye. Egy éjszakai, vagy más, extrém megvilágítású (pl ellenfényes) felvételnél ez a rizikó megsokszorozódik, és a butuska szkenner olyan színeket számol ki, amelyek nincsenek is a negatívon. Ha a negatív széle normális színű (tehát olyan vöröses, áttetsző), de a képmezőben sok zöld árnyalat van, akkor viszont tényleg a film a "hibás", azért írom ezt idézőjelben, mert sztem így is érdekesek. Amit biztosan láttam beválni, az pl a Levi által használt Kodak portra 100T (ez gondolom tungsten) pl: http://www.flickr.com/photos/dirtyday/482158772/in/set-72157594460985593/, ill. egyszer beszéltem vele erről és mondta, hogy többen a Fuji 160-as filmjeit részesítik előnyben.

  VálaszTörlés
 7. engemet nemzavar ez a szín, sőt, néha van hogy ilyen, amikor sétál az ember sötétben...vagy legalábbis az akkor lőtt képeket nézve :))

  VálaszTörlés